25.03.2021

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило про те, що III Додаток CITES поповнився на 32 види тварин фауни України.

Через непоодинокі спроби вивезти незаконним шляхом за межі України співочих птахів, Міндовкілля ініціювало внести 32 види тварин під захист Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

До цього переліку входять щиглики (Carduelis carduelis), чижі (Carduelis (Spinus) spinus), а також болотяна черепаха (Emys orbicularis). Повний перелік видів, що додані в CITES з ініціативи України. 

Секретаріат CITES своєю нотифікацією від 24 березня 2021 року повідомив про включення цих видів до Додатку III CITES.

«Раніше ці види птахів не були захищенні Конвенцією, і цим користалися злочинці для нелегальної міжнародної торгівлі. Тепер 32 представники фауни будуть знаходитись під захистом та їх переміщення за кордон без відповідних дозвільних документів, які видає Міндовкілля, не допускається», - повідомив заступник Міністра Олександр Краснолуцький. Рішення набуває чинності через 90 днів після дати зазначеної нотифікації - 22 червня 2021 року!

Джерело Міндовкілля